Internetes marketing

Az internetes marketing vagy online marketing tágabb értelemben a termékek, tevékenységek vagy szolgáltatások reklámozása az interneten. A legtöbb weboldal maga is ezzel a céllal jön létre. A sikeresség egyik mérőszáma a weboldal látogatottsága. A látogatók számát, így az oldal sikerességét az internetes marketing módszereivel is növelhetjük.

Keresőmarketing (SEM – Search Engine Marketing)

A legközvetlenebb módon működő módszer a keresőmarketing (SEM – Search Engine Marketing), az internetes keresők találati oldalain a weboldalt reklámozó hirdetések megjelenítése. A Google Adwords egy rendkívül részletesen testre szabható eszköztárat kínál ehhez, ahol a hirdetésre fordított pénzmennyiség és a kívánt célközönség nagy pontossággal előre meghatározható.

Keresőoptimalizálás (SEO – Search Engine Optimization)

Másik, ingyenesen használható, de annál több hozzáértést és befektetett munkát kívánó módszer a keresőoptimalizálás (SEO – Search Engine Optimization), aminek célja, hogy a weboldal az internetes keresőkben „természetes” módszerekkel, tehát nem fizetett hirdetések útján az internetes keresők találatai között minél kedvezőbb helyezést kapjon az előre meghatározott kulcsszavakra. Több módszer használható erre a célra, mindegyik a legnagyobb keresők (leginkább a google) által használt algoritmusok alapján próbál kedvezőbb helyezést elérni. Ezeket az algoritmusokat a keresőcégek nem hozzák nyilvánosságra, illetve folyamatosan változtatják. A Google évente több száz alkalommal hajt végre kisebb-nagyobb módosításokat keresési algoritmusain. A helyezés javítására használt módszereket a keresőcégek folyamatosan próbálják szűrni, hogy felhasználóiknak minél pontosabb találatokat adjanak. Több úgynevezett fekete kalapos módszert pedig egyenesen büntetnek akár a keresési indexből való törléssel is. Általánosságban elmondható, hogy csak azok a keresőoptimalizálási próbálkozások vezetnek tartós eredményre, amelyek mögött valódi internetes tartalom is található.

Mi elvégezzük weboldalának keresőoptimalizálását, a legjobb ár/érték arány eléréséhez optimalizáljuk Adwords kampányát.